Get Adobe Flash player
xairetismos

Καιρός

Συνδεθείτε



Αρχική

Εκδηλώσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

kalavrita002 alt

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων για να τιμήσει το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα της 13/12/1943, στα Καλάβρυτα εκ μέρους του Δήμου Καντάνου-Σελίνου παρεβρέθηκαν: ο Δήμαρχος κ. Αντώνιος Περράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Βακάκης, ο τέως Δήμαρχος Καντάνου κ. Κωνσταντίνος Κονταδάς και εκ μέρους του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών ο κ. Δασκαλάκης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου με την τέλεση του πάνδημου μνημοσύνου και την πορεία σε πομπή προς τον Τόπο Εκτέλεσης, τη Ράχη του Καππή.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποίηθηκαν επίσης:

α) στις 11 & 12 Δεκεμβρίου η 27η Γενική Συνέλευση της Διεθνής Ένωσης των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης &

β) στις 12 Δεκεμβρίου η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945 "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ" με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Τι είναι το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945

Στις 12 Δεκεμβρίου 2000, 37 Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας μας ιδρύουν το ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ & ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1940-1945, "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ" με έδρα τη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Σκοποί του Δικτύου είναι:

η λήψη και εφαρμογή μέτρων και προγραμμάτων για τη διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του Β΄Παγκοσμίου πολέμου για να μην ξαναγίνει πόλεμος, της μνήμης του Ελληνικού λαού γαι τη συνεισφορά του στον αγώνα για τη συντριβή του Ναζισμού και του φασισμού και της καταξίωσης των αγωνισθέντων, σφαγιασθέντων, εκτελεσθέντων, διωχθέντων, φυλακισθέντων, μαρτυρισάντων κατοίκων των πόλεων και των χωριών τους κατά τη Γερμανική, Ιταλική και Βουλγαρική Κατοχή της περιόδου 1940-1945.

Η προώθηση των αδελφοποιήσεων μεταξύ των μαρτυρικών περιοχών και η δημιουργία μονίμου δικτύου συνεργασίας και συνεργασίας και διασύνδεσης μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ αυτών και αντιστοίχων περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν παρόμοια βαρβαρότητα και καταστροφή, για την κοινή και αποδοτικότερη διευρεύνηση της ιστορίας, την ανταλλαγή πληροφοριών πληροφοριών και εμπειριών, καθώς επίσης η δημιουργία Δικτύου στα πλαίσια του ευρύτερου Ελληνισμού για τη στήριξη αντιστοίχων σκοπών σε διεθνές επίπεδο.

Η ανέγερση κοινού μνημείου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, η συγκρότηση ιστορικού αρχείου, η συνεχής προβολή με έντυπα και εκδόσεις.